mad
Comentarii diverse

Suplimente alimentare
 

Lost Society (Club Panic, Bucureşti)
     media: 0.00 din 0 voturi

Pe 12 septembrie, atunci când s-a lansat Lost Society, albumul de debut al trupei omonime, am spus ceva despre o posibilă parte a doua a acelei lansări – adică tot prezentarea discului, dar prin piesele care nu au fost în setlist atunci. Zvonul iniţial s-a confirmat în ianuarie, aşa că iată-mă din nou în clubul Panic!, aşteptând revelaţia serii în compania trupei de acustic Shesdead. Lumea începe să se strângă încet-încet, iar la finalul scurtului recital al acestei trupe locul îngust din încăperea scenei freamătă la limita confortabilului.

Chiar dacă Lost Society înseamnă în principal Matei Tibacu-Blendea (Cyborg, Illuminati) şi Paul „Slayer” Grigoriu (ex-Rising Shadow, ex-Abigail), în ceea ce priveşte componenţa live lucrurile se prezintă la fel ca la primele două concerte, ceea ce te face să te întrebi dacă există stabilitate şi aici. Până una alta, Ştefan Hâncu (Dulceaţa Morţii), Adrian Moisoiu şi Cătălin Rădulescu sunt aceiaşi care completează echipa şi împart chitarele solo, ritmică şi bas, iar în plus Ştefan are în arsenal şi un blockflöte.

În ceea ce priveşte piesele, chiar dacă intenţia era să se cânte fix ceea ce nu a apărut data trecută, se pare că băieţii nu au apucat să repete chiar tot, aşa că Lost Society, Nirvana Pizza şi Green Is the New Red (parte a bisului) poartă ştafeta din septembrie până acum, iar noutăţile constau în You Are the Witch, Ultimate Rebellion, Murders in Utero şi Du Chat Noir! (cu solo de tobe la mijloc) – dintre acestea, prima şi ultima compun o bună parte din concert, datorită improvizaţiilor. În plus, aşa cum eu cel puţin mă aşteptam, avem parte şi de două preluări, The Passenger (Iggy Pop) şi, la bis, Ace of Spades (Motörhead). Din păcate – ar spune cei cărora le-a plăcut albumul – We Will Find You, Fuck Off and Die şi Cheers nu au fost până acum prezentate publicului amator de cântări.

În ceea ce priveşte concertul, pentru cei care urmăresc cât de cât fenomenul muzical underground, surprizele nu sunt multe, pentru că Lost Society se prezintă profesionist, muzica şi atitudinea membrilor sunt cât se poate de directe şi oneste (prea oneste, ar spune unii care se simt deranjaţi de comentariile lui Paul înainte de Murders in Utero şi Green Is the New Red), iar complexitatea pieselor, care le suspendă între punk şi metal elaborat, este contrabalansată de refrene agăţătoare şi multă melodie. Ca fapt divers, Nirvana Pizza este însoţită de cutii goale aruncate în public – din păcate, pe ele nu scrie „Nirvana Pizza” pentru că respectiva pizzerie... s-a desfiinţat; poate că, dacă ar fi apelat la această piesă pentru reclamă, i-ar fi mers mult mai bine. Altfel, dacă-ţi place sau nu concertul ţine fix de gusturile personale, pentru că trupa se prezintă ireproşabil; iar critica mea de data trecută este contracarată, întrucât la bis nu apare nicio repetiţie a pieselor deja cântate. În plus, Paul şi Matei sunt joviali şi volubili, ironici şi autoironici atunci când vorbesc despre al o miilea concert de lansare al aceluiaşi album, după care vor scoate un „best of”; eventual „live”, se aude din public. Până atunci însă, îi aşteptăm pe băieţi cu un program bogat de cântări, eventual (de ce nu?) în lista românească a vreunui festival din vară.

Seara se încheie cu un ilustru şi necunoscut artist, chitară şi voce, care interpretează într-o manieră proprie şi inspirată o serie lungă de cover-uri; din păcate însă ora înaintată a unei zile de joi îi face pe cei mai mulţi să părăsească localul pentru un ultim autobuz şi metrou.

FotografiiComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare